O decizie atât de importantă precum achiziţia unui imobil pe credit ar trebui făcută cu sprijinul unui profesionist, explică, la Maratonul Imobiliar organizat de pROFIT NEWS TV, Sebastian Piu, co-fondator 123Credit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Recomand să te împrumuţi doar dacă ai nevoie să te împrumuţi”, spune Piu.

Pentru persoanele care au ceva economii, inflaţia de 16% pe anul trecut a erodat din valoarea lor reală. În acelaşi timp, dobânda la creditele ipotecare a fost de 7%, ceea ce înseamnă o dobândă real negativă. Pentru o eficientizare a economiilor achiziţia unui imobil cu ajutorul unui credit poate fi o soluţie, mai ales într-un mediu inflaţionist.

”O investiţie imobiliară este cel mai la îndemână de făcut, este lucrul către care te poţi orienta atunci când ai nişte economii şi vrei să plasezi banii în ceva care îşi păstrează sau îşi amplifică valoarea în timp, şi îţi poate produce şi un randament ulterior, printr-o închiriere”, explică Piu. Sau poate ai nevoie de un credit pentru a-ţi cumpăra o locuinţă, ”una dintre cele mai importante decizii pe care o familie o ia la un moment dat”.

Ai trei opţiuni despre cum poţi proceda, explică Piu. Poţi merge la fiecare bancă să ridici ofertele şi la urmă să le compari personal, asta după ce ţi-ai luat câteva zile libere de la muncă.

”Te vei afla în faţă cu un maldăr de hârtii pe care vei încerca să le desluşeşti. Dincolo de hârtiile adunate, probabil că vei lua opţiunea de a te împrumuta mergând direct la banca unde ai găsit consultantul cel mai deschis, cel mai prietenos, cel mai de încredere, indiferent de costul de finanţare şi alte criterii de eligibilitate”, arată Sebastian Piu.

Există însă şi o a treia opţiune, o variantă digitală care îţi permite să compari ofertele de la toate băncile din piaţă şi la urmă să intri în legătură cu un consultant de credite care te va îndruma în tot procesul de selecţie şi contractare a împrumutului.   ”Softul 123credit îţi face un pre-scoring, îţi face un profil demografic şi financiar. Iar la final îţi indică care sunt şansele să obţii finanţarea de care ai nevoie. Şi, în final, dacă trecând prin aceşti paşi, în mai puţin de 5-10 minute, alegi să şi aplici, în momentul acela noi te conectăm fie direct cu finanţatorul, fie cu un consultant specializat, un profesionist din reţeaua noastră, care se va ocupa de tot procesul tău de finanţare”, afirmă co-fondatorul 123Credit.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.