Producţia de gaze din Marea Britanie a crescut cu 26% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat miercuri o organizaţie din industrie, în timp ce ţara reduce importurile de energie rusă ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea cu 3,5 miliarde de metri cubi a volumului de gaze produse local este suficientă pentru a încălzi aproape 3,5 milioane de case din Regatul Unit timp de un an, a declarat Offshore Energies UK (OEUK), o organizaţie industrială a producătorilor offshore de petrol, gaze, hidrogen şi energie eoliană, într-un comunicat.

Cifrele înseamnă că aproximativ jumătate din nevoile de gaze ale ţării în ultimele luni au fost acoperite de resurse interne, se arată în comunicat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Gazele au contribuit la 44% din producţia de electricitate a Regatului Unit luna trecută, în timp ce a furnizat agent termic pentru 85% din locuinţe.

”Dacă vrem să ne continuăm eforturile de a proteja aprovizionarea cu gaze din Regatul Unit, care rămâne coloana vertebrală a mixului nostru energetic pentru electricitate, încălzire şi procese industriale, avem nevoie de politicieni din toate părţile care să susţină energia produsă aici, în Regatul Unit”, a declarat Mike Tholen, directorul pentru durabilitate al OEUK.

Creşterile au fost determinate de exploatarea unor noi zăcăminte de gaze în sudul Mării Nordului, inclusiv zăcământul Tolmount al Harbour Energy şi proiectul Saturn Banks al IOG, a spus OEUK.

Guvernul britanic caută să stimuleze producţia internă de energie şi să reducă dependenţa de importuri, inclusiv din Rusia.

Datele publicate miercuri au arătat că Marea Britanie nu a importat combustibil din Rusia în iunie, pentru prima dată.

Preţurile angro ale gazelor britanice au atins niveluri record în acest an, după invazia Rusiei în Ucraina, mărind presiunea asupra bugetelor gospodăriilor, pe măsură ce facturile cresc.

Liz Truss, candidata cu cele mai mari şanse să îl urmeze pe Boris Johnson în funcţia de prim-ministru, a spus că va colabora cu companiile energetice pentru a mpri oferta şi a ajuta astfel la scăderea preţurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.