Retailer-ul online şi producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri iHunt va lista joi a doua sa emisiune de obligaţiuni corporative la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Retailer-ul online şi producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri iHunt (HUNT) listează, pe 1 aprilie, a doua sa emisiune de obligaţiuni corporative la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT). Emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei şi cuprinde 70.000 de obligaţiuni cu o maturitate de patruani şi o valoare nominală de 100 lei/ obligaţiune”, a informat compania.

Obligaţiunile au fost emise în ianuarie 2021 şi au o dobândă fixă de 8,75% p.a., plătibilă semestrial.

”Succesul celor două runde de finanţare derulate de iHunt în decurs de trei luni pe piaţa de capital demonstrează că investitorii de la BVB sunt atenţi la oportunităţile de investiţie şi sunt dispuşi să investească în companiile cu perspective de dezvoltare. În ultimii aproape doi anişi jumătate am văzut că interesul pentru finanţarea prin piaţa de capital este într-o continuă creştere, pentru că vorbim de 43 de runde de finanţare prin obligaţiuni, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro. De asemenea, 8 companii s-au listat în acest interval de timp, iar capitalizarea lor a ajuns la peste 170 milioane de euro. Interesul antreprenorilor, dar şi al statului, pentru atragerea de finanţare prin piaţa de capital a atras şi atenţia investitorilor activi, dar şi noi investitori în piaţă, astfel că numărul acestora a urcat cu 12.000 anul trecut, la 66.000. Vedem că această dinamică va continua în acest an, peste 20 de companii fiind în diverse etape de pregătire pentru venirea la BVB”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a derulat în ianuarie 2021 un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 8,6 milioane lei, faţă de valoarea vizată de iHunt, de 7 milioane lei, astfel că plasamentul s-a încheiat încă din prima zi.

”Ne face o deosebită onoare să listăm a doua runda de obligaţiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de pe Bursa de Valori Bucureşti au răspuns rapid la nevoia noastră de finanţare prin suprasubscrierea şi închiderea anticipată a emisiunii de obligaţiuni HUNT25, care vine la mai puţin de trei luni distanţă de HUNT23, astfel încât se reflectă încrederea investitorilor în business-ul iHunt. Finanţarea dobândită graţie încrederii investitorilor întregeşte planul de dezvoltare iHunt pe 2021", a afirmat Cezar Stroe, fondatorul şi directorul general al iHunt.

Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie şi au fost alocate unui număr de 84 investitori de retail.

”Este îmbucurător să vedem un emitent care îşi ia în serios nu doar business-ul, ci şi conexiunea cu piaţa de capital. iHunt reuşeşte să aibă o dinamică ridicată şi să finanţeze oportunităţi de afaceri prin intermediul bursei într-un exemplu de flexibilitate şi încredere pe care îl găsesc admirabil. Ne dorim să vedem cât mai multe companii care urmează aceeaşi cale şi care intră într-un parteneriat cu piaţa benefic ambelor părţi”, a afirmat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, directorul general adjunct al TradeVille.

iHunt Technology Import Export şi-a început activitatea în anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile şi accesorii din China, cu doi angajaţi şi cu un capital social de 200 lei. În iulie 2019 compania s-a listat pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB. La finalul primei zile de tranzacţionate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar în prezent, societatea are o capitalizare de aproape 98 milioane lei.

Ponderea telefoanelor mobile marca iHunt în volumul total al vânzărilor de telefoane a crescut în ritm accelerat în fiecare an, de la 44% în 2018, la 85% în 2019 şi peste 95% în primul semestru al anului 2020. Dacă în anul înfiinţării, iHunt a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei, aceasta a crescut constant, astfel că în 2020, societatea a consemnat o cifră de afaceri de 42,6 milioane lei (+71% faţă de 2019). iHunt a consemnat un profit 6,1 milioane lei, faţă de 631.000 de lei în 2019, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru 2020.

Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, deţine 74,28% din acţiunile societăţii, iar tatăl său, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri. Diferenţa de puţin peste 20% din acţiuni este în portofoliile altor investitori.

În 2020, brokerul TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de acţiuni şi obligaţiuni corporative cu o rată de succes de100% pentru companii din diferite industrii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.