Producătorul de tutun JTI Romania a anunţat marţi că a virat la bugetul statului suma de 318 milioane de lei, reprezentând accizele şi TVA pentru produsele puse pe piaţă în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"JTI Romania a virat ieri la bugetul statului suma de 318 milioane de lei, reprezentând accizele şi TVA pentru produsele puse pe piaţă în luna martie", arată compania, într-un comunicat.

 Pentru luna martie 2020, industria tutunului a virat la stat circa 1,5 miliarde de lei, mai arată compania.

"Vom fi în continuare alături de autorităţi şi societate în calitate de mare contribuabil, precum şi în mod direct, prin programele de donaţii de câini şi echipamente hi-tech pentru Vama Română şi Poliţia de Frontieră, campaniile de conştientizare a efectelor profund negative ale comerţului ilegal cu ţigarete, precum şi prin proiectele sociale şi culturale. Suntem conştienţi că urmează o recesiune fără precedent de la criza financiară din 2008, dar sperăm că bugetul se va putea baza în continuare pe noi. Pentru aceasta, e nevoie de predictibilitate, de respectarea calendarului de creştere graduală a accizei, precum şi de un cadru de reglementare care să nu disturbe piaţa legală şi să aducă prejudicii bugetului statului. Mă refer la cel mai radical proiect de lege anti-tutun aflat în dezbaterea Parlamentului, care prevede interzicerea expunerii pachetelor de ţigarete la rafturi, vânzarea produselor din tutun doar în tutungerii, interzicerea oricărei forme de comunicare şi a sponsorizărilor”, a declarat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit execuţiei bugetare anunţate luni, comparativ cu perioadele similare din anul precedent, în luna martie veniturile bugetare din accize la produsele din tutun au crescut cu 25,2%, iar în primul trimestru al acestui an creşterea a fost de 15,3%.

"În contextul scăderii abrupte a încasărilor din accizele provenite din sectorul energetic, tutunul devine cel mai solid contribuabil la bugetul statului", arată compania.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds).

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 45.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.