Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica a anunţat marţi că va investi 10 milioane de euro pentru retehnologizarea fabricii din Vereşti, Suceava, aceasta fiind prima unitate de producţie a companiei, inaugurată în 1999.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton cu opt fabrici proprii, anunţă finalizarea unei noi investiţii. De această dată compania a alocat fonduri de 10 milioane de euro pentru retehnologizarea completă a fabricii din Vereşti, Suceava, de altfel prima unitate de producţie a companiei, inaugurată în 1999”, anunţă compania.

Lucrările de retehnologizare realizate în fabrica Symmetrica de la Vereşti vor influenţa şi capacitatea de producţie totală a companiei. De altfel, această unitate de producţie va deservi în special zona de Nord-Est (Moldova), însă produsele Select realizate aici vor ajunge şi în alte zone ale ţării.

„Unitatea de producţie de la Vereşti a fost prima noastră fabrică, iar după inaugurarea sa, în 1999, a trecut prin mai multe modernizări de-a lungul ultimilor ani. Totuşi, după 23 de ani de funcţionare şi în contextul actual al pieţei de profil, am luat decizia de a investi major şi de a schimba complet liniile de producţie”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Fabrica din judeţul Suceava opera, până în acest moment, prin două linii de producţie – una de capacitate mare şi una medie. Odată cu finalizarea lucrărilor de retehnologizare, cele două linii vor fi complet înlocuite cu alte două de capacitate superioară, fiind realizate, în acelaşi timp, şi reabilitări şi modernizări ale halelor şi zonei de birouri.

„Decizia de a realiza această investiţie a venit în contextul în care piaţa din zona de Nord-Est a ţării s-a maturizat în ultimii ani şi este tot mai interesată de produse de calitate foarte ridicată şi cu impact arhitectural puternic. De asemenea, am observat că cererea depăşea de multe ori capacitatea de producţie locală şi această investiţie a devenit o necesitate”, a mai spus Sebastian Bobu.

Astfel, noile linii de producţie instalate în fabrica din Vereşti vor asigura o capacitate de producţie mai mare cu circa 50% comparativ cu cele vechi. De asemenea, acestea încorporează o tehnologie de ultimă generaţie ce va avea un impact major în creşterea productivităţii. Din acest motiv, ponderea produselor Select, de calitate premium şi cu design complex, va creşte consistent în totalul producţiei.

„Pentru a ţine pasul cu cerinţele pieţei de profil atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi designul şi coloristica, este nevoie de investiţii permanente în unităţile noastre de producţie. Deoarece noi, la Symmetrica, credem că avem puterea de a ne implica în proiecte pentru viitor, ne-am făcut un scop din a oferi doar produse de calitate ridicată, care să răspundă tuturor rigorilor pieţei. Tocmai din acest motiv, pregătim noi retehnologizări şi în alte unităţi de producţie”, a mai spus Sebastian Bobu.

De altfel, în urmă cu circa o lună, compania a pus în funcţiune cea de-a opta fabrică din portofoliul său, la Solca (Suceava), în urma unei investiţii de 2 milioane de euro. Aceasta este dedicată producerii elementelor pentru sisteme de canalizare.

De asemenea, începând cu jumătatea anului trecut, compania a alocat fonduri de 9 milioane de euro pentru extinderea cu noi linii de producţie dedicate fabricării de elemente pentru sisteme de canalizare pentru cinci dintre cele şapte unităţi pe care le deţine.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureş-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidenţiale. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, etc.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.