Stada România, subsidiara din România a producătorului german de medicamente Stada Arzneimittel AG, anunţă pentru anul 2022 o valoare consolidată a afacerilor de peste 247 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de 2021, când a realizat afaceri de 180,1 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stada România, subsidiara din România a grupului german Stada Arzneimittel AG, anunţă pentru anul 2022 o valoare consolidată a afacerilor de peste 247 milioane lei, în creştere cu 37% faţă de 2021, când a realizat afaceri de 180,1 milioane lei. Grupul Stada operează pe piaţa din România prin Stada M&D (operaţiunile de vânzare produse farmaceutice) si Stada Hemofarm (laborator de testare produse farmaceutice si auditare calitate)”, anunţă compania.

Stada M&D estimează afaceri de 188,8 milioane lei în 2022, în creştere cu 32% faţă de anul precedent. Rezultatele sunt neauditate şi reprezintă pentru prima dată raportarea cumulată cu vânzările SC Walmark SRL, după finalizarea absorbţiei entităţii la nivel local. Compania Walmark a fost achiziţionată la nivel global de Grupul Stada, la finalul anului 2019.

Creşterea afacerilor se datorează, pe de-o parte, dezvoltării portofoliului de produse Speciality cu molecule biosimilare şi generice înregistrate pe piaţa românească pentru noi arii terapeutice ca: oncologie, reumatologie, hematologie, precum şi cu noi terapii inovatoare asistate de dispozitiv pentru tratamentul bolii Parkinson (Lecigon si APO-go). De asemenea, creşterea cifrei de afaceri se datorează şi performanţelor obţinute de produsele din portofoliul Consumer Health Care (OTC şi suplimente alimentare), care se menţin în topul preferinţelor românilor pentru diferite afecţiuni (Urinal, Hepathrombin şi Minimarţienii fiind branduri lideri pe categoriile lor).

În România, Stada M&D operează activităţi de marketing şi vânzări în sediul central de la Bucureşti, un hub logistic în Timişoara, unde deţine un depozit de 5.000 paleţi, iar în 2022 a demarat construcţia unei facilităţi de producţie amplasată în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield are o valoare de investiţie de peste 50 milioane euro, o suprafaţă de 30.000 mp şi este parţial susţinut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

În prezent, echipa este de 208 angajaţi în cele 3 centre operaţionale, urmând ca la Turda, echipa să crească cu peste 370 de noi angajaţi, la finalizarea proiectului, în octombrie 2024.

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12.

Întreaga suprafaţă a terenului achiziţionat este de 100.000 mp şi permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităţilor de producţie, prin construcţia unor noi clădiri, în funcţie de cererea pieţei şi raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de reţetă, cât şi produse farmaceutice eliberate fără prescripţie medicală - sunt destinate să deservească cu preponderenţă Romania si pieţele din Europa, în care grupul Stada îşi desfăşoară operaţiunile.

“Anul 2022 a fost un an foarte intens pentru Stada în România. Am finalizat transferul de business Walmark, am lansat molecule noi pentru arii terapeutice complexe şi foarte importante, am adus terapii inovatoare pentru boala Parkinson şi am demarat lucrările de construcţie pentru fabrica de la Turda. Peste toate aceste provocări, am reuşit să devenim şi lideri de piaţă pe anumite categorii de produse fără prescripţie medicală. Şi dacă ne gândim la provocările economice actuale, creşterea inflaţiei, a costurilor cu materia primă la nivel global, criza geopolitică de la graniţe, scumpirea utilităţilor, realizăm că am construit totuşi premize foarte solide pentru 2023, iar obiectivul nostru de a intra în top 5 producători de medicamente generice din România este din ce în ce mai aproape”, a declarat Mihai Fugarevici, country manager Stada România.

Stada Hemofarm a încheiat anul 2022 cu afaceri de 58,2 milioane lei, în creştere cu 63% faţă de anul 2021 şi a realizat un număr de 8.945 de testări serii produse, acoperind toate formele de medicament: capsule, unguent, sirop, creme, injectabile , tablete, spray etc. Laboratorul Stada Hemofarm este situat tot în Timişoara, unde se află şi centrul logistic, şi este cel mai modern şi complex laborator Stada din Uniunea Europeană, dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

Pentru anul 2023 entitatea din România are în plan o investiţie de 2 milioane euro pentru extinderea unităţii şi creşterea numărului de testări până la 13.000. Pentru entitatea Stada Hemofarm lucrează în prezent 172 de specialişti.

Stada Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul Stada are o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv biosimilare -produse farmaceutice de înaltă specializare şi produse fără prescripţie medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2022 Grupul Stada a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde euro şi EBITDA de 875 de milioane de euro.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de ţări, 20 de fabrici şi peste 13.000 de angajaţi în întreaga lume.

Stada România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piaţa din România din anul 1997 prin două entităţi, Stada M&D şi Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor întregului grup Stada).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienţilor atât medicamente inovative, generice, produse farmaceutice de înaltă specializare (biosimilare), cât şi produse fără prescripţie medicală (Customer Health Care).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.