Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcţii, a anunţat că a încheiat un acord cu irlandezii de la Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel, divizie estimată la 410 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcţii, anunţă încheierea unui acord cu Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel. Tranzacţia vizează întreaga participaţie a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia şi Wetterbest SA”, a anunţat TeraPlast, într-un comunicat.

Kingspan Group are activităţi în 70 de ţări şi 15.000 de angajaţi la nivel global. Veniturile grupului s-au ridicat în 2019 la 4,7 miliarde euro, în timp ce EDITDA a fost de 579,8 milioane euro, potrivit datelor publicate pe site-ul grupului irlandez.

”Achiziţia va fi structurată sub forma vânzării de către TeraPlast a tuturor participaţiilor sale deţinute în capitalul social al următoarelor sale filiale: Terasteel SA, Terasteel doo Serbia şi Wetterbest SA, împreună cu filiale acestora deţinute integral, respectiv Cortina WTB şi Terasteel Slovakia SRO”, arată compania.

Tranzacţia va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor TeraPlast.

„Istoria grupului nostru este marcată de proiecte ample de dezvoltare atât a portofoliului de produse, cât şi a celui de business-uri. Această tranzacţie va aduce plus valoare pentru acţionarii noştri, printre care se numără cele mai mari fonduri de pensii din România. Totodată, arată şi faptul că acţiunea TRP este subevaluată chiar şi la capitalizarea actuală. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou început, la fel ca multe altele în cei 125 de ani de istorie. Ca şi până acum, vom continua să ne dezvoltăm şi să ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se află în faţa unui nou început alături de liderul mondial în domeniu” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Acordul încheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor condiţii suspensive obişnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurenţă relevante.

”Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 milioane de lei, iar preţul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Tranzacţia nu include plată în participaţii sau alte instrumente financiare şi nu determină schimbări în structura acţionariatului TeraPlast”, arată TeraPlast.

Vânzarea acţiunilor/parţilor sociale nu va determina o modificare a structurii acţionarilor TeraPlast, precizează grupul.

”Din cauza condiţiilor suspensive ale acordului dintre TeraPlast şi Cumpărător şi având în vedere că preţul total final se bazează pe un mecanism variabil şi care va fi stabilit la o dată viitoare, nu există certitudini sau garanţiică tranzacţia vafi implementată sau că va fi implementată la preţul ilustrat mai sus”, menţionează compania.

TeraSteel este liderul pieţei de panouri sandwich din România şi, împreună cu TeraSteel Serbia, este unul dintre exportatorii de top în piaţa EEC (Europa Centrală şi de Est). Wetterbest deţine a doua poziţie pe piaţa de ţiglă metalică din România.

Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidate a Grupului TeraPlast în 2019 şi a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA Grupului.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.