Producătorul de cipuri Intel intenţionează o reducere majoră a numărului de angajaţi, probabil de ordinul miilor, în faţa unei încetiniri a pieţei computerelor personale, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disponibilizările vor fi anunţate încă din această lună, iar unele dintre diviziile Intel, inclusiv grupul de vânzări şi marketing, ar putea vedea reduceri care vor afecta aproximativ 20% din personal.

În iulie, compania avea 113.700 de angajaţi.

Intel a refuzat să comenteze cu privire la reducerea locurilor de muncă. În iulie, compania şi-a redus previziunile anuale referitoare la vânzări şi profit, după ratarea estimărilor de către rezultatele din trimestrul al doilea.

Inflaţia aflată la cele mai ridicate niveluri din ultimele decenii şi redeschiderea birourilor şi şcolilor i-au determinat pe oameni să cheltuie mai puţin pe computere decât au făcut-o în timpul restricţiilor impuse de guverne în timpul pandemiei de Covid-19.

Producătorii de cipuri sunt, de asemenea, sub presiunea restricţiilor cauzate de Covid-19 pe piaţa cheie de PC-uri din China şi conflictul din Ucraina, care au dus la perturbarea lanţul uide aprovizionare şi au afectat, de asemenea, cererea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.