Premium Porc Group, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a deschis cea de-a treia fabrică de nutreţuri combinate operată de grup în România, în Avrig, judeţul Sibiu, cu o investiţie de 3,4 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua fabrică are o capacitate de producţie de aproximativ 80.000 de tone de nutreţ pe an, informează un comunicat.

Inaugurarea fabricii de la Avrig, judeţul Sibiu, face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, BraSib, demarat în anul 2017, în valoare totală de 32,5 milioane de euro. Proiectul a fost finanţat în urma unui împrumut primit de la patru bănci: UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank.

Proiectul BraSib a cuprins deschiderea unei ferme de 5,400 de scroafe în Brăila, precum şi finanţarea achiziţiei şi renovării unor unităţi de creştere şi îngrăşare în judeţele Braşov şi Sibiu. Inaugurarea fabricii de nutreţuri combinate din Sibiu, în urma unei investiţii de 3,4 milioane de euro, marchează finalizarea proiectului BraSib. 

Fabrica dispune de o suprafaţă de aproximativ 2.000 metri pătraţi şi aparatură bazată pe tehnologia daneză, asigurată de Skiold, partenerii danezi ai Premium Porc Group, care au asigurat aparatura şi pentru primele două fabrici de nutreţuri combinate inaugurate de grup în România.

„Scopul nostru este să contribuim la ridicarea standardelor în ceea ce priveşte producţia locală de carne de porc. Credem că piaţa românească are un potenţial uriaş şi suntem hotărâţi să investim în continuare şi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea sectorului agricol din România”, a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group.

Fabrica din Avrig a fost finalizată în 2019 şi are o capacitate de producţie de aproximativ 80.000 de tone de nutreţ pe an.

Investiţia în noua fermă de nutreţuri combinate asigură calitatea hranei animalelor, compania punând accent pe normele de biosecuritate şi gestionarea furajului propriu pentru animale. Noua construcţie este 100% automatizată. Totodată, fabrica reprezintă şi un factor de optimizare a fluxului logistic şi a distribuţiei regionale a hrănii către fermele din Braşov şi Sibiu, prin flota proprie de transport, pentru a asigura normele de biosecuritate.

Alături de Fabrica de Nutreţuri Combinate din Avrig, Premium Porc Group mai operează alte două fabrici în judeţele Vrancea şi Constanţa.

Premium Porc Group, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din Romania, deţine nouă companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creşterea de porcine. Grupul de companii Premium Porc este deţinut de către DCH International, holding danez specializat în înfiinţarea şi gestionarea producţiei de porcine la scară largă, folosind tehnologie şi know-how danez. Grupul de companii operează nouă ferme de porcine în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea. Înfiinţat în anul 2006, Grupul Premium Porc a avut creşteri anuale impresionante, ajungând în anul 2018 la o capacitate de producţie de peste 600.000 de porci şi o cifră de afaceri de aproape 70 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.