Producătorul suedez de camioane AB Volvo a început să concedieze o parte din personalul său rus şi să îşi reducă operaţiunile, dar nu a luat decizia de a părăsi Rusia în totalitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma suedeză a suspendat în februarie toate vânzările, serviciile şi producţia din Rusia, care anul trecut au reprezentat aproximativ 3% din vânzările nete ale grupului său.

”În situaţia actuală, nu este posibil pentru noi să desfăşurăm operaţiuni în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt, într-un comunicat trimis prin e-mail către Reuters.

”Aşadar, am luat decizia de a ne adapta prin reducerea operaţiunilor noastre în ţară şi să începem să reducem numărul de personal”, a spus el, adăugând că conducerea locală evaluează în prezent câţi angajaţi ar fi afectaţi.

Sediul de producţie al companiei din Kaluga, lângă Moscova, va continua să existe, dar în modul inactiv, a spus el.

Fabrica are 600 de angajaţi şi poate produce 15.000 de vehicule pe an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.