Producătorul american de arme Lockheed Martin şi-a majorat marţi previziunile anuale de profit şi vânzări datorită cererii puternice de echipamente militare, alimentată de incertitudinile geopolitice continue, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile de apărare din SUA au reuşit să transforme cererea de sisteme de apărare aeriană, rachete şi alte arme în comenzi, datorită războiului din Ucraina şi creşterii tensiunii în relaţiile dintre SUA şi China.

Armele Lockheed, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată şi rachetele antitanc Javelin, realizate în colaborare cu firma aerospaţială şi de apărare RTX, au fost folosite de Ucraina în lupta sa împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei.

Cu toate acestea, avioanele F-35 ale Lockheed se confruntă cu întârzieri în livrarea către Pentagon din cauza upgrade-urilor software, potrivit informaţiilor din presă.

Avionul avansat este cel mai mare program al Lockheed, după ce a generat 27% din totalul vânzărilor nete consolidate şi 66% din vânzările nete ale diviziei de aeronautică a grupului, în 2022.

Vânzările trimestriale ale unităţii de aeronautică a lui Lockheed, cea mai mare din cadrul grupului, au crescut cu 17,3% faţă de un an anterior, până la 6,88 miliarde de dolari.

Trimestrul doi al anului trecut a fost afectat de sfârşitul unor finanţări federale şi constrângerile din lanţul de aprovizionare, în urma pandemiei.

Cel mai mare contractant de apărare din lume se aşteaptă acum ca profitul să fie între 27 şi 27,20 dolari pe acţiune în 2023, comparativ cu indicaţiile anterioare de 26,60 dolari până la 26,90 dolari pe acţiune.

Grupul anticipează ca vânzările nete pe întregul an să se situeze între 66,25 miliarde dolari şi 66,75 miliarde dolari, în creştere faţă de estimarea sa anterioară de 65 miliarde dolari la 66 miliarde dolari.

Lockheed, cu sediul în Bethesda, Maryland, a înregistrat un venit net de 6,63 dolari pe acţiune în trimestrul al doilea, peste estimările Wall Street de 6,45 dolari pe acţiune, potrivit datelor Refinitiv. Pe o bază ajustată, profitul a fost de 6,73 dolari pe acţiune.

Vânzările nete trimestriale au crescut cu 8,1%, până la 16,69 miliarde dolari, depăşind aşteptările de 15,92 miliarde dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.