Procurorii din Japonia vor aduce noi acuzaţii fostului director general al Nissan şi Renault Carlos Ghosn, cel mai devreme luni, potrivit televiziunii japoneze NHK, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni este termenul de încheiere a actualei perioade de detenţie a lui Ghost.

Noile  acuzaţii vor fi de abuz de încredere în formă agravantă, a relatat televiziunea, fără să menţioneze sursa informaţiei.

Acuzaţiile au legătură cu activităţile din Orientul Mijlociu prin care Ghosn ar fi folosit fonduri ale Nissan în folosul său personal.

Ghosn, care a fost arestat prima oară în noiembrie, este reţinut într-o închisoare din Tokyo. El îşi recâştigase temporar libertatea, în luna martie, fiind eliberat pe cauţiune, dar a fost din nou încarcerare sub noi acuzaţii potrivit cărora ar fi transferat fonduri ale Nissan în valoare de milioane de euro în conturi controlate de el.

O nouă acuzaţie îl va ţine pe Ghosn în stare de arest o perioadă mai lungă de timp.

Fostul preşedinte al Nissan şi al partenerilor de alianţă ai constructorului auto japonez, Renault şi Mitsubishi Motors, a negat acuzaţiile, precum şi acuzaţiile anterioare, de falsificare a declaraţiilor financiare şi abuz de încredere.

O nouă perioadă lungă de încarcerare, care îi limitează comunicarea cu avocaţii, ar putea face mai dificilă pregătirea lui Ghosn pentru procesul care ar putea începe spre sfârşitul acestui an sau în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.