Procuratura federală din Statele Unite a trimis o citaţie Boeing pentru informaţii referitoare la producţia avioanelor 787 Dreamliner din Carolina de Sud, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia Seattle Times, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citaţia a fost emisă de Departamentul de Justiţie, care desfăşoară şi o investigaţie penală referitoare la certificarea şi designul avionului 737 MAX, după cele două accidente fatale produse într-un interval de numai cinci luni.

Cu toate acestea, publicaţia a scris că nu este clar dacă citaţia a fost emisă de aceiaşi procurori care coordonează investigaţia referitoare la 737 MAX.

Avioanele 737 MAX au fost consemnate la sol la nivel mondial după prăbuşirea unei aeronave a companiei Ethiopian Airlines, în care toţi cei 157 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, la numai cinci luni de la o prăbuşire similară a unui avion al operatorului Lion Air, în Indonezia, în care au murit 189 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.