Cancelarul Curţii de cancelarie din Delaware Kathaleen McCormick a decis marţi în favoarea Twitter pentru judecarea în procedură accelerată a unui proces prin care compania vrea să îl oblige pe Elon Musk să respecte acordul de achiziţie convenit, în valoare de 44 de miliarde de dolari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul de cinci zile va avea loc în octombrie.

În timpul audierii, avocatul Twitter, Bill Savitt, de la Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, a susţinut că cererea Twitter pentru un proces în septembrie a fost în conformitate cu termenele pentru cazuri similare din trecut. El a adăugat că un program rapid al procesului este imperativ pentru a opri prejudiciul pe care Twitter l-a suferit din cauza incertitudinii privind încheierea acordului şi presupusa denigrare din partea lui Musk.

Savitt a mai susţinut că încercările lui Musk de a întârzia procesul ar putea fi un truc pentru ”a epuiza timpul”, lăsând puţin timp pentru contestaţii înainte ca angajamentele pe care le-a luat pentru a finanţa acordul să expire.

Avocatul lui Musk, Andrew Rossman, de la Quinn Emanuel, a susţinut că termenul accelerat a fost mult prea agresiv pentru ca echipa sa să examineze datele uriaşe de pe Twitter, pe care Musk doreşte să le examineze pentru a verifica procentul de conturi de spam de pe platformă.

Rossman a acuzat că Twitter doreşte ”să continue să învăluie în secret” acest număr şi nu a furnizat informaţiile pe care Musk le-a cerut companiei mai devreme.

Dar Savitt a susţinut că determinarea procentului de conturi de spam nu este necesară în acest caz, deoarece ”nimic din acordul de fuziune nu se referă la această întrebare”.

În iulie, Musk, prin intermediul avocaţilor săi, a trimis o scrisoare directorului juridic al Twitter, Vijaya Gadde, explicând de ce miliardarul crede că achiziţia lui nu mai trebuie să continue.

Avocaţii au susţinut că Twitter a subraportat numărul de conturi de spam şi fraudă pe serviciul său de mesagerie şi nu a reuşit să trimită informaţii lui Musk care ar putea ajuta să se calculeze mai bine acele statistici.

Ulterior, Twitter l-a dat în judecată pe Musk şi pe unii dintre asociaţii săi, la sfârşitul lunii iulie, pentru acuzaţiile potrivit cărora miliardarul ”refuză să-şi onoreze obligaţiile faţă de Twitter şi acţionarii săi, deoarece înţelegerea pe care a semnat-o nu mai serveşte intereselor sale personale”.

La acea vreme, Twitter dorea un proces de 4 zile care să înceapă în septembrie. Cu toate acestea, Musk şi avocaţii săi au cerut ulterior instanţei să respingă cererea Twitter pentru un proces rapid. În schimb, miliardarul şi avocaţii săi vor ca anul viitor să aibă loc un proces în instanţă, susţinând că Twitter a iniţiat o cerere a unui proces rapid după două luni de tergiversare şi supărare”, potrivit unui dosar al instanţei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.