Primarul din New York City, Bill de Blasio, a declarat joi că, potrivit estimărilor preliminare, cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi şi-au pierdut sau îşi vor pierde locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, care a obligat autorităţile să impună oprirea activităţilor economice şi închiderea şcolilor la nivelul statului, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este zguduitor, am văzut doar datele iniţiale, din nefericire se vor înrăutăţi”, a spus de Blasio, adăugând că unii oameni nu pot ajunge măcar să depună cerere.

”În prezent, estimarea noastră preliminară este, din nefericire, că cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi vor rămâne fără serviciu, unii deja au rămas, iar alţii vor rămâne în curând”, a spus primarul.

Coronavirusul a infectat peste 21.800 de oameni în oraş, iar cel puţin 281 au murit, a arătat de Blasio. În mod normal, în New York există 20.000 de paturi în spitale, dar până în luna mai va fi nevoie de trei ori mai multe locuri, a arătat primarul.

New York City este epicentrul epidemiei majore care are loc în statul New York, unde numărul cazurilor s-a dublat o dată la trei zile, reprezentând peste jumătate din cazurile înregistrate la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.