Primăria Timişoara a anunţat că solicită PORR Construct, firma care a făcut lucrările de modernizare pe bulevardul Cetăţii din Timişoara, să remedieze problemele, după ce un tramvai a lovit un stâlp de susţinere a firelor, din cauză că spaţiul dintre acesta şi linie este prea îngust.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PORR Construct a efectuat, în prezenţa echipelor Primăriei Municipiului Timişoara şi Societăţii de Transport Public, primele probe de circulaţie pentru noua infrastructură de tramvai de pe Bulevardul Cetăţii, lucrare care se află încă în perioada de execuţie. De la un capăt la altul al bulevardului, nu au fost identificate probleme privind liniile cale şi liniile aeriene, însă au fost constatate deficienţe care privesc gabaritul tramvaielor şi stâlpii de alimentare. Concret, la virajul spre dreapta de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetăţii, tramvaiul pentru teste  a atins unul dintre stâlpii mediani”, se precizează într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara.
 
Viceprimarul Ruben Laţcău (USR) a precizat că până săptămâna viitoare constructorul va prezenta ”situaţia clară” de pe şantier, în urma testelor.
 
”Până săptămâna viitoare, constructorul ne va prezenta situaţia clară de pe şantier şi soluţia pentru toate problemele găsite. Firma contractată are responsabilitatea de a testa infrastructura şi de a remedia, pe propria cheltuială, deficienţele identificate pe parcursul lucrărilor”, transmite viceprimarul Ruben Laţcău.
 
Un tramvai care făcea probe pe bulevardul Cetăţii din Timişoara, unde lucrările de reabilitare se apropie de final, a lovit un stâlp, din cauză că spaţiul dintre acesta şi linie este prea îngust.
 
Lucrările la bulevardul Cetăţii din Timişoara sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, şi au fost prevăzute să dureze 3 ani.
 
Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administraţie, în septembrie 2020, însă proiectul pentru modernizarea bulevardului Cetăţii a fost revizuit şi modificat în timplu administraţiei actualului primar, Dominic Fritz, înainte de a începe lucrările.
 
PORR Construct e lider de asociere, iar terţ este Porr Bau GmbH, în timp etri pătraţi ce subcontractanţi sunt Baicons Iţiex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL şi SC Pesit Rom SRL.
 
În total, sunt refăcuţi 1,57 km de linie cale dublă de tramvai şi reabilitaţi 25.800,94 metri pătraţi de carosabil şi 12.291,45 metri pătraţi de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, s-a extins spaţiul verde, iar porţiunea dintre liniile de tramvai este înierbată. În proiect este cuprinsă şi refacerea a 10 staţii de tramvai.
 
Modernizarea Bulevardului Cetăţii trebuia să fie gata în septembrie 2023, însă termenul a fost extins până la sfârşitul anului.
 
Constructorii primesc pentru lucrare peste 22 de milioane de euro cu TVA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.