Preţurile petrolului au coborât miercuri cu peste 1%, continuând evoluţia negativă din ziua precedentă, după date guvernamentale americane care au indicat o cerere slabă, care au amplificat temerile că majorările mai agresive ale ratelor dobânzilor din SUA ar exercita presiuni asupra creşterii economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,07 cenţi, sau cu 1,3%, la 82,28 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,19 dolari, sau cu 1,5%, până la 76,37 dolari pe baril.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 1,1 milioane de barili, potrivit unui raport al Administraţiei pentru Informaţii în Energie din SUA, sub estimarea de 1,8 milioane dintr-un sondaj Reuters.

Stocurile de produse distilate au crescut cu 138.000 de barili, în comparaţie cu aşteptările pentru o retragere de 1 milion de barili.

Stocurile de ţiţei au crescut cu 1,7 milioane de barili, în comparaţie cu estimările pentru o acumulare de 395.000.

Datele Institutului American de Petrol (API) au arătat marţi o scădere a stocurilor de ţiţei pentru prima dată după o creştere de 10 săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.