Preţurile petrolului au scăzut luni cu aproape 2%, în cursul unor tranzacţii volatile, deoarece prăbuşirea Băncii Silicon Valley a tulburat pieţele de acţiuni şi a stârnit temeri de o nouă criză financiară, dar o redresare a cererii chineze a oferit sprijin pieţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,51 dolari, sau cu 1,8%, până la 81,27 dolari pe baril. Contractele de referinţă la nivel global au scăzut anterior la un minim al sesiunii de 78,34 dolari, cel mai redus nivel atins de la începutul lunii ianuarie.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 1,40 dolari, sau cu 1,8%, la 75,28 dolari pe baril. WTI a scăzut în timpul tranzacţiilor la 72,30 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din decembrie.

Temerile de contagiune din cauza falimentului Silicon Valley Bank au dus la o vânzare a activelor din SUA, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce autorităţile de reglementare au închis duminică şi banca Signature Bank din New York.

Indicii bursieri din SUA au fost în mare parte în creştere, în tranzacţiile agitate de luni, deoarece investitorii au evaluat o posibilă pauză a majorării ratelor dobânzilor de către de Rezerva Federală, în martie.

Autorităţile americane au lansat duminică măsuri de urgenţă pentru a consolida încrederea în sistemul bancar.

Închiderea bruscă a SVB Financial (SIVB.O) a declanşat îngrijorări cu privire la riscurile pentru alte bănci, ca urmare a majorărilor abrupte ale dobânzilor Fed în ultimul an, dar a stimulat şi speculaţiile cu privire la posibilitatea ca banca centrală să încetinească ritmul înăspririi sale monetare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.