Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% joi, după ce datele economice solide din SUA au determinat ca dolarul să ajungă la un maxim de două luni, în urma aşteptărilor crescânde că Rezerva Federală a SUA ar putea majora din nou ratele dobânzilor, în iunie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,17 dolari, sau  cu1,5%, la 75,79 dolari pe baril, în timp ce preţul  ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,06 dolari, sau cu 1,5%, la 71,77 dolari pe baril.

Un dolar mai puternic poate afecta cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru deţinătorii altor valute.

Preşedintele Băncii Rezervei Federale din Dallas, Lorie Logan, a spus că este îngrijorat de faptul că inflaţia ”mult prea mare” nu încetineşte încă suficient de repede pentru a permite Fed să întrerupă campania de majorare a ratei dobânzii în iunie.

Ratele ridicate ale dobânzilor cresc costurile îndatorării, ceea ce poate reduce cererea de petrol prin încetinirea creşterii economice.

”Veştile bune pentru economie sunt acum o veste proastă pentru perspectiva cererii de ţiţei, deoarece rezistenţa economică va forţa Fed să distrugă economia”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la firma de date şi analiză OANDA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.