Preţurile petrolului au scăzut joi cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută, din cauza temerilor tot mai mari provocate de creşterea cazurilor de Covid-19 în Europa şi de aprecierea dolarului american, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe ţări mari din Europa au fost nevoite să reintre în carantină din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19, în timp ce programele de vaccinare au încetinit din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare ale vaccinului produs de compania AstraZeneca, care este distribuit pe scară largă în Europa.

Declinul preţurilor nu a afectat doar ţiţeiul, ci şi preţurile păcurei şi benzinei, care au coborât cu peste 5%.

Pieţele incluseseră în preţuri cel mai bun scenariu, al redresării cererii. Toată lumea sărbătorea campaniile de vaccinare şi reducerea restricţiilor, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

”Acum, situaţia din Europa a scăpat de sub control aproape complet. Carantinele din Polonia şi Italia lovesc în centrul scenariului de redresare a cererii şi al tezei care a alimentat creşterea preţurilor”, a arătat Kilduff.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,72 de dolari, sau cu 6,9%, şi au închis la 63,28 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas International (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 4,6 dolari, sau cu 7,1%, la 60 de dolari pe baril.

Ambele contracte au scăzut cu peste 11% începând din 8 martie. Seria de scăderi din ultimele cinci zile este cea mai lungă pentru petrolul WTI după februarie 2020, iar pentru petrolul Brent după septembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.