Preţurile petrolului au urcat vineri cu aproximativ un dolar pe baril şi au înregistrat cea mai mare creştere săptămânale din octombrie, în condiţiile în care dolarul american a scăzut la un minim al ultimelor şapte luni, faţă de un coş de valute, iar informaţiile din China indică o creştere a cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 93 de cenţi, sau cu 1,1%, până la 84,96 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au consemnat a şaptea sesiune consecutivă pozitivă, crescând cu 1,25 dolari, sau cu 1,6%, la 79,64 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 8% în această săptămână, iar petrolul cu 7,7%, recuperând majoritatea pierderilor de săptămâna trecută.

Indicele dolarului american a scăzut pentru prima dată în 2 ani şi jumătate, alimentând speranţa că Rezerva Federală va încetini majorarea dobânzilor.

Un dolar mai slab tinde să stimuleze cererea de petrol, făcându-l mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute. Achiziţiile recente de ţiţei din China şi o creştere a traficului rutier în ţară alimentează, de asemenea, speranţa unei redresări a cererii în cea de-a doua cea mai mare economie din lume, după redeschiderea graniţelor şi relaxarea restricţiilor pentru Covid-19 după protestele de anul trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.