Preţurile petrolului au crescut vineri, dar au înregistrat o a doua pierdere săptămânală consecutivă, după o săptămână de tranzacţionare volatilă, fără înlocuire uşoară a ţiţeiului rusesc pe o piaţă cu un raport strâns între cerere şi ofertă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,29 dolari, sau cu 1,2%, la 107,93 dolari pe baril, la o zi după ce au crescut cu aproape 9%, cel mai mare câştig procentual zilnic de la jumătatea anului 2020.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, au crescut cu 1,72 dolari, sau cu 1,7%, la 104,70 dolari pe baril, adăugându-se la creşterea de 8% înregistrată în sesiunea precedentă.

Ambele contracte de referinţă au consemnat pe ansamblul săptămânii o scădere de aproximativ 4%, după ce au evoluat într-un interval de 16 dolari.

Preţurile petrolului au atins maximele ultimilor 14 ani în urmă cu aproape două săptămâni, încurajând de atunci marcările de profituri.

Rusia a declarat că nu a ajuns la un acord cu ucraina, după a patra zi de discuţii. Câteva semne de progres au apărut la începutul săptămânii.

„Aşteptările anterioare pentru o încetare a focului sau un acord dintre Ucraina şi Rusia s-au stins pe măsură ce atacul militar rusesc asupra oraşelor cheie continuă, sugerând sancţiuni financiare suplimentare împotriva Rusiei”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbuch and Associates LLC din Galena, Illinois.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.