Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, după fluctuaţii mari, în care petrolul american WTI a urcat în timpul şedinţei bursiere de la New York cu până la 40%, în timp ce petrolul Brent, de referinţă la Londra, a atins cel mai redus nivel din ultimii peste 20 de ani, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului WTI cu livrare în iunie a închis în urcare cu 19,1%, la 13,78 de dolari pe baril. Pe parcursul tranzacţiilor, petrolul WTI a scăzut până la 10,26 dolari pe baril şi a urcat cu până la 40%, la un maxim al şedinţei de 16,2 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a închis în creştere cu 5,38%, la 20,37 dolari pe baril, după un minim de 16 dolari pe baril.

Având în vedere că preţurile petrolului sunt cu 70% sub nivelul de la începutul acestui an, o creştere mică duce la o fluctuaţie procentuală mare.

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că a cerut US Navy să distrugă orice vas militar iranian care hărţuieşte navele americane, avertisment care a contribuit la creşterea cotaţiilor petrolului.

Creşterile au fost limitate de datele Administraţiei pentru Informaţii în Domeniul Energiei din SUA, care au arătat că stodurile de petrol ale Statelor Unite au crescut în săptămâna încheiată pe 17 aprilie cu 15 milioane de barili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.