Preţurile petrolului au crescut luni cu 1,5%, dar s-au menţinut aproape de minimele ultimelor luni, în tranzacţii volatile, datele economice pozitive din China şi Statele Unite alimentând speranţele referitoare la cerere, în pofida temerilor sâcâitoare de recesiune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,44 dolari, sau cu 1,5%, la 96,35 dolari pe baril până la ora 16:35 GMT.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate a fost de 96,33 dolari pe baril, în creştere cu 1,38 dolari sau cu 1,5%.

Săptămâna trecută, temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de energie au făcut ca preţurile petrolului Brent pe termen de o lună să scadă cu 13,7%, până la cel mai redus nivel din februarie. A fost cea mai mare scădere săptămânală a preţului petrolului Brent din aprilie 2020, în timp ce cotaţia petrolului WTI a pierdut 9,7%.

Ambele contracte au recuperat unele pierderi vineri, după ce creşterea locurilor de muncă în Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neaşteptat în iulie.

”Încă o dată, influenţele macro s-au infiltrat înapoi pe această piaţă, mai ales în ceea ce priveşte numărul de angajaţi de vineri, economia ar trebui să ne ofere o cerere de benzină mult mai bună decât vedem”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital în New. York.

Duminică, China a surprins, de asemenea, pieţele cu o creştere mai rapidă decât se aştepta a exporturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.