Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproape 2% în urma amplificării tensiunilor în Orientul Mijlociu, ca efect al doborârii unei drone iraniene de către o navă americană în Strâmtoarea Ormuz, care are o importanţă majoră pentru tranzitul petrolului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţiile petrolului se îndreaptă totuşi spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şapte săptămâni, determinat de anticiparea unei relaxări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, dar şi de îngrijorările legate de cererea în de scădere, în timp ce temerile privind impactul unei furtuni în Golful Mexic s-au atenuat.

Preţul petrolului Brent este în urcare cu 1,9%, la 63,1 dolari pe baril, după un declin de 2,7% consemnat joi, când a scăzut pentru a patra zi consecutiv.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,5%, la 56,13 dolari pe baril. În şedinţa de tranzacţionare de joi, preţul petrolului WTI a închis în scădere cu 2,6%. Pe ansamblul săptămânii, petrolul american se îndreaptă spre o scădere de peste 6%.

În spatele creşterilor de vineri se află şi indiciile că Rezerva Federală va reduce agresiv dobânzile pentru a susţine economia americană, a declarat Stephen Innes, partener la Vanguard Markets.

Statele Unite au anunţat joi că o navă a Marinei SUA a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz după ce aceasta a ameninţat nava, dar Iranul a comunicat că nu are informaţii despre pierderea unei drone.

Tot joi, doi oficiali importanţi ai Fed au făcut declaraţii privind necesitatea ca banca centrală să susţină economia, mărind probabilitatea ca dobânzile să fie reduse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.