Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 4,9% în noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului 2017, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie 2018, preţurile producţiei industriale au crescut cu 6,3%, faţă de aceeaşi lună a anului 2017, după un avans de 5,6% în septembrie 2018.

În noiembrie, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, s-a înregistrat în activităţi de servicii anexe extracţiei (+21,09%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+11,72%).

În noiembrie, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,8%.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.