Deloitte a anunţat miercuri că a asistat asigurătorul austriac Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) în preluarea businessurilor grupului olandez Aegon din domeniul asigurărilor de viaţă şi non-viaţă, al pensiilor private şi al managementului de active din Ungaria, Polonia, România şi Turcia, iar preţul de achiziţie a fost de 830 de milioane de euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii în domeniul financiar din Europa Centrală semnate în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deloitte a asistat asigurătorul austriac Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) în preluarea businessurilor grupului olandez Aegon din domeniul asigurărilor de viaţă şi non-viaţă, al pensiilor private şi al managementului de active din Ungaria, Polonia, România şi Turcia. Cu un preţ de achiziţie de 830 de milioane de euro, aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii în domeniul financiar din Europa Centrală semnate în 2020. Achiziţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi organismelor antitrust şi urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2021. În urma acestei preluări, VIG îşi va consolida poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est şi va deveni cel mai mare asigurător din Ungaria”, a informat compania de consultanţă financiară.

În România, VIG este deja prezent prin companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, iar Aegon este activ în domeniul asigurărilor de viaţă şi al pensiilor private din 2007.

Echipa Deloitte implicată în proiect a fost formată din experţi din Europa Centrală şi din Olanda, care au asigurat servicii de due diligence financiar, fiscal şi actuarial, precum şi de evaluare şi de suport în structurarea tranzacţiei. Întregul proiect a fost coordonat de Tomasz Ochrymowicz, partener consultanţă financiară, şi Marcin Piskorski, partener consultanţă în management, din cadrul Deloitte Polonia, şi de Zsolt Vajda, director consultanţă financiară, din cadrul Deloitte Ungaria.

Echipa Deloitte din Bucureşti a asigurat procesul de due diligence financiar pentru companiile româneşti care vor intra în portofoliul VIG şi a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, partener coordonator consultanţă financiară, Ionuţ Vasilescu, manager, şi Angelika Lech, senior associate.

Cu o echipă de 50 de experţi, Deloitte este unul dintre cei mai mari furnizori din România de servicii de consultanţă financiară pentru companii locale şi multinaţionale din mediul privat şi din cel public. În 2020, echipa de consultanţă financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionişti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.