Preţul de referinţă european pentru certificatele de carbon a atins luni un nivel record de peste 71 de euro (79,79 dolari) pe tonă, deşi îngrijorările legate de noile restricţii impuse de guverne din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Europa ar putea limita avansul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul EUA pentru 21 decembrie a urcat la un maxim de 71,21 euro pe tonă, atingând un nou record pentru a şasea zi lucrătoare consecutivă.

Vremea mai rece şi producţia de energie eoliană mai mică din această săptămână au lăsat mai mult loc pentru generarea de combustibili fosili, ceea ce s-ar putea traduce într-o cerere mai mare de EUA, a declarat analistul Refinitiv Ingvild Sorhus.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Aceasta fiind spuse, Europa fiind epicentrul pandemiei de Covid-19, îngrijorările legate de mai multe măsuri de izolare şi de activitate mai scăzută ar putea afecta pieţele şi, de asemenea, carbonul”, a spus ea, adăugând că perspectivele generale rămân optimiste.

Piaţa carbonului a fost stimulată de acordul privind comerţul global de carbon la summit-ul ONU privind clima de la începutul acestei luni şi de creşterea preţurilor la gaze, care l-au ridicat peste nivelurile de rezistenţă tehnică, au spus analiştii.

Preţurile mari la gaze fac ca firmele energetice să ardă cărbune pentru generarea de energie electrică, care emite de două ori mai mult dioxid de carbon decât utilizarea gazului, necesitând mai multe permise de carbon.

Un raport de la autoritatea europeană de reglementare financiară, ESMA, de săptămâna trecută, nu a găsit nicio dovadă de comportament anticoncurenţial în comerţul cu emisii.

Marcus Ferdinand, manager la firma de consultanţă Thema din Oslo, a declarat pentru Reuters că raportul a sporit încrederea în piaţă, deoarece nu este aşteptată nicio intervenţie imediată din partea factorilor de decizie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.