Preţul bitcoin a scăzut vineri, în urma intensificării apelurilor autorităţilor din China pentru combaterea minării şi a tranzacţiilor cu criptomoneda, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul chinez Liu He şi Consiliul de Stat au afirmat într-un comunicat că este necesară o reglementare mai strictă pentru a proteja sistemul financiar.

Comunicatul, publicată vineri seara târziu, afirmă că este necesară ”combaterea minării şi tranzacţionării bitcoin şi prevenirea cu hotărâre a transmiterii riscurilor individuale la nivel social”.

Preţul Bitcoin pe platforma Coin Metrics a scăzut cu mai mult de 8%, pe măsura propagării informaţiei, parte a unui declin mai larg, în care criptomoneda s-a depreciat cu peste 40% de la un maxim record.

Anunţul autorităţilor chineze a venit la doar o zi după ce oficialii americani s-au angajat să înăsprească reglementările faţă de utilizarea criptomonedelor pentru ”activităţi ilegale în general, inclusiv pentru evaziune fiscală”.

 Departamentul Trezoreriei a declarat că va impune raportarea transferurilor de criptomonede de peste 10.000 de dolari, la fel ca în cazul numerarului.

Preocupările din China se concentrează pe o serie de probleme.

”Este necesar să se menţină buna funcţionare a pieţelor de acţiuni, obligaţiuni şi valute, să se reprime sever activităţile ilegale cu valori mobiliare şi să se pedepsească sever activităţile financiare ilegale”, se menţionează în comunicat.

Banca centrală a Chinei este una dintre primele din lume care şi-a dezvoltat propria monedă digitală, bazată pe yuan.

Rezerva Federală din SUA a anunţat joi că va lansa în curând un raport care prezintă propriile sale cercetări în domeniul unei monede digitale a băncii centrale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.