Preţul bitcoin a depăşit, joi, 48.000 de dolari pe unitate, pentru a doua oară într-o săptămână, atingând un nou maxim record, după ce Bank of New York Mellon a anunţat că va oferi servicii de custodie pentru active digitale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins în timpul tranzacţiilor un record de 48.481 dolari pe unitate, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinDesk. Ulterior, bitcoin a fost tranzacţionată în urcare cu peste 7%, la aproximativ 47.913 dolari pe unitate.

BNY Mellon, cea mai veche bancă din Statele Unite şi furnizoare majoră de servicii de custodie, a anunţat joi că va începe să finanţeze bitcoin şi alte criptomonede. Compania va permite activelor sub formă de criptomonede să treacă prin aceeaşi reţea financiară pe care o foloseşte în prezent pentru deţineri mai tradiţionale, cum ar fi obligaţiunile Trezoreriei americare şi acţiunile.

BNY Mellon nu este singura companie financiară care şi-a exprimat sprijinul pentru monedele digitale. Miercuri, Marstercard a anunţat că va oferi sprijin pe reţeaua sa pentru unele criptomonede, în acest an.

De asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla a anunţat luni că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta în curând criptomoneda ca formă de plată.

Preţul bitcoin a crescut cu peste 60% de la începutul acestui an, după ce şi-a mărit de patru ori valoarea în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.