Preţul aluminiului a crescut miercuri, la Bursa de Metale din Londra (LME), cu până la 7%. după ce Bloomberg a scris că Statele Unite iau în considerare interzicerea aluminiului rusesc ca răspuns la conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia aluminiului de referinţă a închis în creştere cu 3,3%, la 2.309 dolari pe tonă, după ce a avansat pentru scurt timp cu 7,3%, la 2.400 dolari pe tonă.

Administraţia Biden are în vedere creşterea tarifelor pentru aluminiul rusesc la niveluri atât de mari încât ar interzice efectiv producătorul rus de aluminiu Rusal, a scris Bloomberg, citând persoane familiare cu luarea deciziilor.

Casa Albă şi Departamentul de Trezorerie nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

Rusal este cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, furnizând lumii 6% din necesarul estimat la aproximativ 70 de milioane de tone în acest an. Compania din Rusia nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.