Preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, intenţionează să candideze pentru un nou mandat la conducerea grupului, la viitoarea adunare generală a acţionarilor, a anunţat sâmbătă producătorul auto german, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poetsch, în vârstă de 70 de ani, a devenit preşedinte al consiliului de supraveghere al Volkswagen în 2015, la câteva săptămâni după declanşarea scandalului emisiilor diesel, în care grupul a recunoscut că a folosit un software ilegal pentru a manipula testele de poluare în Statele Unite.

El a avut şi un rol major în evitarea unei crize de leadership în cadrul celui mai mare producător auto din Europa, la sfârşitul anului trecut.

Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG ”recomandă viitoarei adunări generale să îl aleagă pe preşedintele consiliului de supraveghere Hans Dieter Poetsch” pentru un mandat complet de cinci ani”, a declarat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Data adunării generale a acţionarilor nu a fost anunţată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.