Ford Motor a anunţat marţi că Jim Hackett, preşedinte şi director general al grupului, care a coordonat transformarea producătorului auto american începând din 2017, se va retrage din companie, urmând să fie înlocuit în aceste funcţii de directorul operaţional Jim Farley, de la 1 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hackett, în vârstă de 65 de ani, şi Farley, care are 58 de ani, vor colabora pentru a asigura o tranziţie lină în următoarele două luni, potrivit unui comunicat al Ford Motor.

Sub conducerea lui Hackett, Ford s-a implicat într-un mod agresiv în noua eră a vehiculelor smart şi a acordat o atenţie mai mare dorinţelor şi nevoilor consumatorilor. În acelaşi timp, Ford a îmbunătăţit starea afacerilor de bază, restructurând operaţiunile, revigorând portofoliul de produse şi reducând birocraţia.

”Îi sunt foarte recunoscător lui Jim Hackett pentru tot ceea ce a făcut pentru a moderniza Ford şi pentru a ne pregăti să concurăm şi să învingem în viitor”, a declarat Bill Ford, preşedintele executiv al Ford.

”Noua noastră viziune referitoare la produse, în frunte cu Mustang Mach-E, noul F-150 şi familia Bronco, începe să prindă contur. Avem acum planuri atrăgătoare pentru vehicule electrice şi autonome, precum şi pentru conectivitatea totală a vehiculelor. Şi devenim mai agili, ceea ce am dovedit atunci când ne-am mobilizat rapid pentru a fabrica echipamente vitale la începutul pandemiei”, a spus Ford.

Farley, un lider al industriei auto, cu o mare experienţă globală şi o carieră de succes, a colaborat cu Hackett în ultimii trei ani pentru a dezvolta şi a pune în practică planul Creating Tomorrow Together al Ford Motor, pentru a transforma compania într-o afacere cu creştere ridicată şi cu marje mari de profit.

“Jim Farley combină intuiţia sa pentru maşini şi clienţi cu un instins puternic pentru  viitor şi tehnologii noi, care ne schimbă industria. Pasiunea lui Jim pentru vehicule extraordinare şi dorinţa sa puternică de rezultate sunt binecunoscute şi l-am văzut în acelaşi timp cum devine un lider transformaţional, cu hotărârea şi viziunea de a ajuta Ford să prospere în viitor”, a mai spus Bill Ford.

Farley s-a alăturat Ford în 2007, ca director de Marketing şi Vânzări la nivel global, iar apoi a condus Lincoln, Ford South America, Ford of Europe, iar ulterior operaţiunile Ford pe  pieţele globale în roluri succesive.

În aprilie 2019, Farley a fost ales să conducă echipa de afaceri noi, tehnologie şi strategie a Ford, ajutând compania să stabilească modul de valorificare a forţelor puternice care redimensionează industria - cum ar fi platforme software, conectivitate, AI, automatizare şi noi forme de propulsie. El a fost numit director operaţional în februarie a acestui an.

Hackett, care va continua să fie consilier special la Ford până în martie 2021, a spus că este timpul să transfere ştafeta lui Jim Farley.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.