Preşedintele american Joe Biden a semnat, miercuri, un decret pentru evaluarea deficitului de semiconductori la nivel mondial care a obligat producătorii de automobile din Statele Unite şi alte regiuni să reducă producţia şi a alarmat Casa Albă şi Congresul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deficitul de semiconductori, amplificat de pandemia de coronavius a fost şi subiectul unei întâlniri dintre Biden şi un grup de parlamentari americani bipartizani.

Decretul prevede lansarea imediată a unei perioade de evaluare, de 100 de zile, a lanţurilor de aprovizionare pentru patru produse de importanţă majoră: cipuri semiconductoare, baterii de capacitate mare pentru vehicule electrice, minerale de pământuri rare şi produse farmaceutice.

Decretul mai impune şase evaluări, modelate după un proces utilizat de Departamentul Apărării pentru întărirea bazei industriei de apărare. Acestea se vor axa pe apărare, sănătate publică, tehnologia comunicaţiilor, transporturi, energie şi producţia de alimente.

Statele Unite au avut probleme din cauza deficitelor de produse de la declanşarea pandemiei, care a redus disponibilitatea de măşti, mănuşi şi alte echipamente de protecţie, afectând lucrătorii din prima linie.

Deficitul de cipuri, care în unele cazuri a obligat producătorii de automobile să restrângă activităţile, este cel mai recent exemplu de blocaje în lanţul de aprovizionare care afectează lucrătorii americani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.