Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, a făcut, miercuri, o vizită în Portul Constanţa, iar în cadrul discuţiilor pe care le-a purtat cu oficiali din statul român a fost stabilită ca prioritate construirea unui cablu electric între România, Georgia şi Azerbaidjan. De asemenea, este posibilă şi realizarea unei linii de feribot între cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN AMPC) a transmis, printr-un comunicat de presă, că preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, a fost prezent, miercuri, în Portul Constanţa, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în ţara noastră la invitaţia preşedintelui României.
 
După o scurtă întâlnire cu oficialităţile locale preşedintele Georgiei a vizitat Portul Constanţa la bordul navei Anghel Saligny. 
 
“Vizita în Portul Constanţa vine în contextul discuţiilor purtate, la Cotroceni, cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, care au vizat modalităţile concrete de creştere a conectivităţii între România şi Georgia, cu valorificarea potenţialului de tranzit între Europa şi Asia al celor două ţări, în planul transporturilor, energiei şi contactelor interumane. A fost stabilită ca prioritate construirea unui cablu electric între România, Georgia şi Azerbaidjan, în cadrul <<Coridorului verde de electricitate>>, care să conecteze regiunea Mării Caspice cu cea a Mării Negre şi cu spaţiul Uniunii Europene. Acesta ar urma să fie dublat de un cablu submarin de fibră optică România-Georgia pentru dezvoltarea conectivităţii digitale între Uniunea Europeană, Georgia şi, mai departe, către Asia Centrală”, a transmis Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 
 
Sursa citată a precizat că România şi Georgia lucrează împreună pentru operaţionalizarea Coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică, discutându-se şi despre stabilirea unei linii de feribot regulate la Marea Neagră, care să lege cele două ţări. 
 
Vizita Preşedintelui Salome Zourabichvili are loc în context aniversar, anul acesta România şi Georgia marcând 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, ocazie cu care s-a semnat, la Bucureşti, declaraţia comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România şi Georgia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.