Preşedintele din Marea Britanie al firmei de audit KPMG, Bill Michael, a demisionat după ce a spus angajaţilor într-o şedinţă să nu se mai plângă din cauza pandemiei şi că ”nu există prejudecată inconştientă”, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video a şedinţei, publicată de Daily Mail, Bill Michael poate fi văzut spunând angajaţilor că ”se află într-un sector foarte norocos” şi că”nu puteţi juca rolul de victimă dacă nu sunteţi bolnavi şi sper că nu sunteţi bolnavi...Şi dacă nu sunteţi, preluaţi controlul asdupra vieţii voastre, nu staţi şi vă văitaţi”.

Acesta a mai spus că în opinia lui ”nu există prejudecată inconştientă” şi că acest concept ”este o totală şi completă porcărie”, un termen cenzurat de Daily Mail dar care a fost relatat de mare parte din presa britanică.

Un purtător de cuvânt al KPMG a declarat că nu poate confirma cuvintele folosite de Michael, dar a confirmat pentru CNN că înregistratea publicată de Daily Mail este de la reuniunea de luni de la primărie.

Purtătorul de cuvânt a spus că Michael a fost întrebat la întâlnire despre unele dintre reflecţiile sale personale faţă de o gamă largă de subiecte, inclusiv despre viaţa în carantină.

”Regret cu adevărat că vorbele mele i-au rănit pe colegii mei şi pentru impactul avut asupra lor de evenimentele din această săptămână. În acest context, consider că nu mai pot să păstrez această funcţie şi am decis să plec din companie”, a afirmat Michael într-un comunicat publicat vineri.

Bina Mehta, membru în consiliul de administraţie, va deveni preşedinte în exerciţiu, iar Mary O'Connor, director pentru clienţi şi pieţe, va asigura responsabilităţile executive curente.

KPMG a anunţat că va lansa procesul de selectare a unui nou lider la momentul potrivit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.