Preşedintele autorităţii pentru turism din Irlanda, fost director operaţional al Ryanair, Michael Cawley, a demisionat sâmbătă, după ce a mers în vacanţă în Italia, contrar recomandării făcute de guvern de a evita călătoriile neesenţiale în străinătate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cawley, care a mai fost director financiar şi director general adjunct al Ryanair, s-a confruntat cu apelurile din partea partidelor de opoziţie din Irlanda pentru a demisiona, după ce a confirmat publicaţiei irlandeze Independent că se află  în vacanţă în Italia.

Cawley este primul oficial de rang înalt din Irlanda care a demisionat pentru că nu a respectat recomandările guvernului referitoare la noul coronavirus.

Directorul medical din Scoţia a demisionat în aprilie pentru că a ignorat propria sa recomandare de a sta acasă în timpul măsurilor de distanţare socială.

Italia este una din cele 10 ţări aflate pe o listă verde a guvernului, ceea ce înseamnă că orice persoană din aceste ţări care soseşte în Irlanda nu este obligată să stea în carantină timp de 14 zile. Măsura se aplică tuturor celorlalte ţări.

Cu toate acestea, recomandarea oficială de la declanşarea epidemiei de coronavirus în Irlanda, la începutul lunii februarie, este ca toate călătoriile nesenţiale în străinătate să fie evitate, oamenii fiind încurajaţi să îşi petreacă vacanţele acasă, pentru a susţine sectorului turismului, grav afectat de această criză.

Failte Ireland, autoritatea pentru dezvoltarea turismului, a primit fonduri suplimentare pentru a promova turismul intern.

Cawley a afirmat într-un comunicat că a decis să demisioneze întrucât nu doreşte să permită ca această problemă să distragă atenţia de la activitatea Failte Ireland de reconstrucţie a industriei turismului Irlandei.

Ministrul Turismului, Catherine Martin, a spus că a fost dezamăgită să afle că Michael Cawley este în vacanţă în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.