Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România şi alte cinci ţări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro, în anul 2019, în creştere cu 21,7% de la 23 de milioane de euro în 2018, potrivit rezultatelor publicate joi, care arată că societatea îşi revizuieşte planurile de investiţii pentru acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România şi alte cinci ţări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro, pentru anul 2019 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2019), în creştere comparativ cu cele 23 de milioane de euro înregistrate în 2018. Anul trecut, grupul a înregistrat o creştere de 16,2% a cifrei de afaceri, cu venituri de 341 de milioane de euro", a anunţat compania.

Premier Capital are 8.800 de angajaţi în 156 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România şi a servit 131 de milioane de clienţi anul trecut, cu 11 milioane mai mulţi decât în 2018, stabilind un nou record pentru grup.

"Toate ţările grupului au raportat creşteri semnificative, Grecia înregistrând cel mai mare avans faţă de aceeaşi perioadă în 2018, o creştere de 23,4%, urmată de România cu 18,7%, Letonia (12,2%), Lituania (10,1%) Estonia (8,2%) şi Malta (7,6%). Premier Capital a inaugurat 12 noi restaurante anul trecut, dintre care şapte în România, unul în Letonia şi trei în Grecia. Două restaurante au fost închise în reţea, iar alte 32 au fost remodelate pentru a le putea oferi oaspeţilor noile beneficii aduse de sistemul Experience of the Future, kiosk-urile de comandă şi servirea la masă, ajungând la un total de 97 de restaurante cu EOTF implementat. De asemenea, până la finalul anului 2019, 87 dintre restaurantele reţelei ofereau serviciul de livrare McDelivery", arată compania.

Predicţiile pentru anul 2020 au fost influenţate de pandemia COVID-19, întreaga activitate a restaurantelor fiind adaptată conform reglementărilor aplicate de către autorităţile din fiecare ţară, în ultimele săptămâni, spun reprezentanţii companiei.

Astfel, unele restaurante au fost închise temporar, însă cele mai multe continuă să servească prin serviciile McDelivery, McDrive şi comanda la pachet. Au fost implementate măsuri pentru eficientizarea costurilor, iar bugetul pentru investiţii este în proces de revizuire. La începutul anului 2020, grupul avea în plan inaugurarea a 12 noi restaurante în reţea. Pentru moment, în plan a rămas deschiderea a cinci dintre ele. 

"Rezultatele excelente din 2019 se datorează echipelor care şi-au depăşit obiectivele prin strategiile eficiente de business din fiecare piaţă. Acestea ne-au permis să începem anul 2020 de pe o poziţie de forţă, pregătiţi să luăm rapid măsurile necesare pentru a ne reduce cheltuielile, a stabiliza businessul şi a ne proteja angajaţii şi clienţii. Echipa de management este în permanentă legătură cu businessul nostru din fiecare ţară, oferind suport de fiecare dată când este nevoie", a declarat Victor Tedesco, chief executive officer, Premier Capital.

La rândul său, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, afirmă că strategia de dezvoltare pentru anul  2020 va fi regândită.

"Planurile ambiţioase implementate încă de la începutul lui 2019 ne-au permis să avem un an excelent din punct de vedere al business-ului. Pentru noi, 2019 a însemnat creşterea familiei McDonald’s în România cu 500 de colegi noi, inaugurarea a şapte noi restaurante şi peste 230.000 de oaspeţi care ne-au trecut pragul zilnic. Suntem în proces de regândire a strategiei de dezvoltare pentru anul  2020, însă cu siguranţă ne vom păstra aceeaşi promisiune de a fi cât mai aproape de comunităţile din care facem parte şi de a le oferi clienţilor noştri produse proaspăt pregătite, în cel mai accesibil mod pentru ei şi în cele mai sigure condiţii", a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România. 

Premier Capital este partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi Romania. Actuala reţea de 156 de restaurante include unităţi cu operaţiuni McDrive şi McCafe, deservind peste 131 milioane de clienţi anual, cu ajutorul unei echipe de peste 8.800 de angajaţi. 

Premier Capital plc este business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operaţiuni şi parteneriate cu McDonald’s şi Apple, logistică, inginerie, proprietăţi şi tehnologie. Activi în 10 ţări din centrul şi estul Europei şi Africa de Nord cu o echipa de 9.500 de angajaţi, Hili Ventures este partener CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf, şi alte companii globale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.