Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat tranzacţia prin care MedLife, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, preia două companii din reţeaua Anima, Anima Speciality Medical Services şi Anima Promovare şi Vânzări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, arată un comunicat emis marţi de Consiliul Concurenţei.

Reţeaua Anima are peste 200 de angajaţi, specialişti medicali şi personal de suport, fiind una dintre primele reţele de medicină privată cu reţea proprie de medicină de familie din România.

Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale de ambulator în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), acoperind peste 15 de specialităţi.

Anima are în jur de 75.000 de abonaţi corporate, concentraţi în special pe abonamente care acoperă servicii de medicina muncii. La nivelul anului 2016, Anima a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane de euro.

Prin această achiziţie, MedLife îşi întăreşte poziţia de lider şi devine singurul jucător din România cu două branduri pe piata serviciilor de ambulator şi cea a abonamentelor corporative şi medicina muncii, iar Anima va rămâne o companie autonomă, potrivit declaraţiilor anteriaore ale preşedintelui MedLife, Mihai Marcu.

Extinderea puternică a MedLife vine în condiţiile în care compania s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.

Compania a reuşit să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care au ieşti din companie.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

MedLife, care concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador, beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.