Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a solicitat Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, printr-un memoriu, transferarea unor terenuri de pe traseul traseul liniei feroviare dezafectate Păuliş Lunca – Brad, către autorităţile judeţene din Hunedoara. Demersul a fost iniţiat în urmă cu cinci luni, iar atunci Ministerul Transporturilor a răspuns că Sucursala Regională CF Timişoara ar trebui să facă verificările, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Memoriul a fost transmis, marţi, viceprim-ministrului  Sorin Mihai Grindeanu - ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. 

”Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a trimis, astăzi, un Memoriu viceprim-ministrului  Sorin Mihai Grindeanu - ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, prin care aduce la cunoştinţă tergiversarea inexplicabilă de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara a procedurilor tehnice de întocmire a documentaţiilor în vederea promovării transferului către autorităţile administraţiei publice locale din Judeţul Hunedoara a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliş Lunca – Brad”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Hunedoara. 

Demersul a fost iniţiat în urmă cu cinci luni, se precizează în comunicat. 

Instituţia precizează că Prefectura a înaintat, sub forma unui proiect de Hotărâre de Guvern, solicitarea de trecere a terenurilor aferente liniei feroviare Păuliş Lunca - Brad (dezafectată) din domeniul public al statului (terenuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. – S.A), în domeniul public al unor localităţi din Judeţul Hunedoara (municipiul Brad şi comunele Luncoiu de Jos, Şoimuş, Băiţa şi Vălişoara), în scopul punerii în valoare a fostei linii ferate Păuliş Lunca-Brad şi introducerii acesteia în  circuitul turistic.  

Sucursala Regională CF Timişoara urma să se implice în parcurgerea unor etape pentru transferul acestor terenuri. 

”Ulterior, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a trimis Instituţiei Prefectului un punct de vedere prin care se arată că bunurile (terenurile în cauză) pot fi transferate către autorităţile locale numai după parcurgerea unor etape care presupun implicarea Sucursalei Regionale CF Timişoara. 

Precizările ministerului au fost trimise Sucursalei Regionale de Cale Ferată  Timişoara, Instituţia Prefectului solicitând, totodată, iniţierea de urgenţă a procedurilor ce cad în sarcina acesteia de "verificare şi identificare pe teren a situaţiei tehnico-juridice de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi din cadrul Regionalei CF Timişoara şi ai solicitantului". Până astăzi, din partea Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timişoara nu s-a primit niciun răspuns privind stadiul parcurgerii etapei de verificare şi identificare a situaţiei tehnico-juridice a terenurilor în cauză, precum şi avizarea în C.T.E. (Consiliul Tehnico-Economic) al sucursalei”, se arată în document.    

Prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, i-a transmis lui Sorin Grindeanu că Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara  a tergiversat întreaga situaţie. 

”În documentul trimis viceprim-ministrului Sorin Mihai Grindeanu se arată că: „Având în vedere această situaţie de tergiversare de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara a procedurilor de întocmire a documentaţiilor tehnice ce cad în sarcina acesteia (inclusiv avizarea în CTE), ne vedem obligaţi să vă informăm despre acest blocaj instituţional care poate periclita transferului către autorităţile administraţiei publice locale a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliş Lunca – Brad, cu consecinţa gravă a ratării unor oportunităţile de  dezvoltare/proiecte cu finanţare externa nerambursabilă, considerate deosebit de importante pentru comunitatea locală din Judeţul Hunedoara” În finalul Memoriului, prefectul Călin Petru Marian solicită ministrului Transporturilor şi Infrastructurii să intervină instituţional şi să dispună măsurile legale care se impun pentru deblocarea situaţiei”, mai precizează comunicatul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.