Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri seară, că Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) ar trebui să dobândească o mai pregnantă componentă de identificare a activelor care rezultă din săvârşirea infracţiunilor, însă are limitate competenţele prin lege. Ministrul promite că în 2022 va propune modificări legislative în acest sens, astfel încât agenţia să realizeze scopul pentru care a fost gândită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANABI (...) ar trebui să dobândească o mai pregnantă componentă de identificare a activelor care rezultă din săvârşirea infracţiunilor, nu numai de valorificare şi pe asta mă voi concentra în anul care vine de a dota ANABI cu instrumentele legislative care să-i permită, nu numai să scoată la licitaţie bunuri confiscate, ci să le şi identifice dincolo de graniţele ţării. Dacă ANABI va reuşi să identifice conturi bancare, active – imobiliare sau mobiliare şi să le aducă în vânare publică silită pentru a recupera produsele infracţiunilor, atunci îşi va realiza scopul pentru care a fost găsită”, a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, Cătălin Predoiu.  

Ministrul a explicat că, în acest moment, ANABI are o competenţă limitată.  

Predoiu a promis că va veni cu instrumente legislative care să transforma ANABI, dintr-o ”simplă agenţie de vânzare a bunurilor confiscate, într-o agenţie cu mai mulţi dinţi”.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.