Importatorul auto Porsche România a anunţat miercuri că a încheiat prima jumătate a anului cu o creştere a vânzărilor de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru toate mărcile grupului, în condiţiile în care Volkswagen a înregistrat cel mai mare avans al vânzărilor, de 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mărcile Volkswagen şi Skoda au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, de 50% şi, respectiv, de 15% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit companiei.

”În perioada ianuarie – iunie 2017, cele mai bine vândute modele de autoturisme pentru pasageri au fost Skoda Octavia (1.766 unităţi vândute), Skoda Rapid (1.180 unităţi), Volkswagen Golf (1.000 unităţi), Polo (859 unităţi) şi Passat (808 unităţi)”, se arată în comunicat.

Totodată, divizia de autovehicule comerciale a avut o creştere de 26% a vânzărilor în prima jumătate a anului. Creşterea a venit în contextul în care piaţa auto din România a suferit schimbări semnificative în acest an, printre care eliminarea taxei de poluare, care a condus la o creştere a importurilor de maşini de mâna a doua, a afirmat directorul general al Porsche România, Brent Valmar.

”În prima jumătate a anului, doar una din cinci maşini importate a fost nouă. Pe termen lung, această tendinţă va reconfigura industria şi va avea un impact negativ atât asupra îmbătrânirii parcului auto, cât şi asupra poluării aerului, pentru că majoritatea maşinilor de mâna a doua sunt mai vechi de nouă ani”, a afirmat Brent Valmar, în cadrul comunicatului.

România a înregistrat în primul semestru al acestui an cea mai mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme noi din Uniunea Europeană, de 27%, la 45.008 unităţi, avans de peste cinci ori mai mare faţă de cel din UE, de 4,7%, arată datele publicate recent de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Totodată, livrările Dacia au urcat la nivelul UE cu 10,8%, la 242.878 de unităţi, conferind mărcii româneşti o cotă de 3%.

Înmatriculările de vehicule noi în luna iunie, în România, au fost cu 27,08% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înscrise în circulaţie 11.231 de vehicule. Dintre acestea, 8.030 au fost autoturisme, creşterea în acest caz fiind de 47,02%, iar cele mai numeroase dintre acestea au aparţinut mărcii Dacia, conform datelor transmise recent de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.