Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că este luată în calcul varianta impozitării întregului lanţ de producţie, intermediere şi furnizare. El a adăugat că nu vede motivul pentru care un intermediar de energie electrică ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, fiind anumite zone, pe piaţa energiei unde sunt făcute profituri foarte mari, duble sau triple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne gândim la o impozitare a întregului lanţ de producţiei intermediere şi furnizare. Un impozit este stabilit de Ministerul Energiei. Noi putem da consultanţă”, a afirmat ministrul Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Chestionat de ce nu a fost avută în vedere această măsură mai demult, în contextul în care PSD a susţinut o astfel de abordare, Virgil Popescu a răspuns: „Probabil că nu s-a putut pune în practică”.

„PNL a susţinut tot timpul acest lucru. PNL a susţinut, evident că susţin un lucru, pentru că trebuie să fii cât mai ferm. Şi eu evident că susţin un lucru să fie corect.  Piaţa de energie electrică, în anumite zone, face profituri foarte mari. Nu poate cineva să facă profituri mari şi alţii să le plătească. După mine, un intermediar de energie electrică nu ar trebui să câştige mai mult de câteva procente. Nu văd de ce ar trebui să câştige dublu sau triplu”, a completat ministrul Energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.