Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a lansat o licitaţie de 28,34 milioane lei (5,96 milioane euro), fără TVA, pentru a achiziţiona sisteme electronice militare pentru a moderniza Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR), potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul principal al SCOMAR este acela de a asigura supravegherea frontierelor maritime româneşti si a frontierelor Uniunii Europene (UE), fiind o componenta a Sistemului Integrat de Securizare a Frontierelor de Stat (SISF). SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoaşterea şi identificarea navelor ce desfăşoară activităţi ilegale de trafic la Marea Neagra, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră.

Durata contractului este de 24 luni, iar proiectul este finanţat din Fondul pentru Securitate Internă şi de la bugetul de stat, potrivit anunţului publicat pe SICAP.

”Autoritatea contractantă intenţionează să încheie un contract de achizitie publica de produse pentru achiziţionarea a 7 (şapte) sisteme optoelectronice în vederea înlocuirii celor existente în cadrul SCOMAR. Termenul de livrare este de 8 luni de la data semnării contractului de către ultima parte, dar prin excepţie primele 2 (două) sisteme vor fi livrate în termen de 4 luni de la data semnării contractului”, se arată în anunţ.

Ofertantul va demonstra că, în ultimii 3 ani, a furnizat produse similare în valoare cumulată de 16,5 milioane lei, fără TVA. În cadrul contractului, furnizorul va realiza ”site-survey pentru identificarea detaliată a condiţiilor existente”, pentru instalarea şi funcţionarea echipamentelor care vor fi livrate, ulterior obţinerii de către furnizor a avizului de securitate industrială.

În plus, furnizorul va configura sistemele pentru afişarea imaginilor video şi pentru transmiterea acestora prin reţeaua de date a Poliţiei de Frontieră, către Centrul de Comandă şi Control al SCOMAR, grupurile de nave ale Gărzii de Coastă şi Centrul Operaţional de Coordonare din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.