Municipiul Ploieşti a depus al treilea proiect cu finanţare europeană pentru pentru modernizarea CET Brazi, în valoare de aprox. 60 milioane de euro. Proiectul are ăn vedere montarea unei surse noi de producere a energiei termice şi electrice, în cogenerare de înaltă eficienţă pentru a reduce costurile pltite de populaţie.
Primăria Ploieşti anunţă, marţi, depunerea proiectului ”Creşterea eficienţei energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice şi electrice, în cogenerare de înaltă eficienţă - Instalarea de turbine cu gaz - faza S.F.”.
”Proiectul are în vedere, în mod direct, creşterea performanţelor tehnice şi economice ale sistemului de termoficare, cu impact direct asupra calităţii serviciilor şi preţurilor plătite de populaţie. Finanţarea a fost solicitată din Fondul pentru Modernizare gestionat de Ministerul Energiei, Programul cheie 5 şi are drept scop creşterea eficienţei energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice şi electrice, în cogenerare de înaltă eficienţă - Instalarea de turbine cu gaz”, a transmis Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Potrivit docimentului citat, instalaţia de cogenerare de înaltă eficienţă nou proiectată se va amplasa pe platforma SC TERMO PLOIEŞTI SRL, la sediul din Brazii de Sus, într-o construcţie nouă, cu posibilitatea de extindere ulterioară.
”Soluţia propusă este instalarea unor turbine cu gaz 2 x 16.5 MWe, funcţionând cu gaz natural, noi şi modern echipate, de generaţie nouă, cu randament superior, precum şi a instalaţiilor anexe acestora”, a mai transmis instituţia citată.
Valoarea proiectului este de 60 de milioane de euro.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.