Sony anunţă scumpirea consolelor de jocuri PlayStation 5, care, în anumite regiuni, pot ajunge să coste şi cu peste 20% mai mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai multe regiuni ale lumii, consolele de gaming PlayStation 5 vor costa mai mult, după o scumpire semnificativă anunţată de producătorul japonez.

În Europa, PS5 se scumpeşte cu 10%, urmând ca versiunea cu disc Ultra HD Blu-ray să coste 550 de euro (de la 500 de euro), iar cea digitală să se scumpească de la 400 de euro la 450 de euro.

Scumpirile sunt şi mai mari în anumite zone, precum Japonia, unde PS5 va costa cu 21% mai mult. Pe de altă parte, în Marea Britanie preţul consolei creşte cu doar 6 procente.

Cu excepţia Japoniei, unde scumpirea va fi operată pe 15 septembrie, noile preţuri intră imediat în efect.

Producătorul japonez spune că scumpirea vine ca urmare a inflaţiei şi a celorlalte efecte negative generate de actuala situaţie geopolitică globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.