Sony anunţă scumpirea consolelor de jocuri PlayStation 5, care, în anumite regiuni, pot ajunge să coste şi cu peste 20% mai mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai multe regiuni ale lumii, consolele de gaming PlayStation 5 vor costa mai mult, după o scumpire semnificativă anunţată de producătorul japonez.

În Europa, PS5 se scumpeşte cu 10%, urmând ca versiunea cu disc Ultra HD Blu-ray să coste 550 de euro (de la 500 de euro), iar cea digitală să se scumpească de la 400 de euro la 450 de euro.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Scumpirile sunt şi mai mari în anumite zone, precum Japonia, unde PS5 va costa cu 21% mai mult. Pe de altă parte, în Marea Britanie preţul consolei creşte cu doar 6 procente.

Cu excepţia Japoniei, unde scumpirea va fi operată pe 15 septembrie, noile preţuri intră imediat în efect.

Producătorul japonez spune că scumpirea vine ca urmare a inflaţiei şi a celorlalte efecte negative generate de actuala situaţie geopolitică globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.