Plăţile pentru Măsura 2 - Capital de lucru îşi reiau circuitul după ce Hotărârea de Guvern pentru funcţionarea Ministerului Economiei a apărut în Monitorul Oficial, anunţă ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hotărârea de Guvern 315/2021, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a apărut ieri, 17 martie 2021, în Monitorul Oficial (...)“Din acest moment, pot veni banii care au fost bugetaţi în bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost promulgat pe 9 martie 2021. Circuitul banilor pentru măsura 2 este următorul: de la trezorerie către minister, de unde pleacă înspre agenţii, care îi transferă apoi în bănci, după care ajung în conturile beneficiarilor", se arată în comunicatul transmis de minister. 

Guvernul a adoptat actul normativ încă din 10 martie 2021.

Potrivit hotărârii de guvern, MEAT are patru mari direcţii în care va acţiona: scheme de ajutor de stat pentru susţinerea mediului privat, reforma companiilor de stat aflate în subordinea Ministerului, debirocratizare şi promovarea turismului şi a economiei.

În perioada în care ministerul nu a avut nici buget nici HG de funcţionare, MEAT a procesat un maximum de dosare de solicitări, astfel încât, odată ajunşi banii, plăţile către beneficiari să se facă cât mai repede, precizează instituţia.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.