Platforma financiară Vivid din Berlin, care şi-a anunţat recent lansarea pe piaţa din România, a atras o finanţare de 100 milioane de euro, tranzacţie care evaluează compania la 775 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de ultima evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Platforma financiară Vivid din Berlin, care şi-a anunţat recent lansarea pe piaţa din România, a atras o finanţare de 100 milioane de euro, tranzacţie care evaluează compania la 775 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de ultima evaluare. Investiţia de tip Series C a fost coordonată de Greenoaks Capital, cu participarea Ribbit Capital şi a SoftBank Vision Fund 2", anunţă compania.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru a extinde serviciile Vivid bancare şi de investiţii. De asemenea, noua finanţare va accelera procesul de recrutare în birourile companiei din Europa cu scopul îmbunătăţirii produsului, cu investiţii noi în marketing şi pentru crearea de conţinut nou educaţional.

Vivid a intrat în România anul trecut în noiembrie şi îşi propune să ajungă la 30.000 de clienţi activi pe piaţa locală până la finele anului 2022.

Lansarea în România a pus, pentru început, la dispoziţia utilizatorilor funcţia de investiţii a Vivid, care include investiţii fracţionate fără comision în acţiuni americane şi europene şi investiţii fracţionate în metale preţioase precum aurul şi argintul. Prin intermediul monedelor fracţionare, Vivid oferă, de asemenea, investiţii în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC. România este cea de-a 7-a ţară în care Vivid se dezvoltă internaţional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franţa, Spania, Italia, Portugalia şi Slovenia.

Vivid Money a înregistrat o creştere de cinci ori în comparaţie cu ultima finanţare atrasă din partea investitorilor şi a depăşit pragul de 500.000 de clienţi. În 2021, lansarea produselor noi a generat o creştere de 25 de ori a veniturilor Vivid Money.

“Clienţii noştri îşi doresc mai mult de o aplicaţie bancară. Vor un loc în care să economisească, să investească şi să îşi organizeze situaţia financiară personală”, a declarat Artem Iamanov, co-fondator al Vivid Money.

Vivid şi-a lansat platforma financiară în Germania în 2020. Noua finanţare urmează unei runde de investiţii Series B din anul 2021, care a evaluat atunci compania Vivid la 360 milioane de euro.

Vivid a fost fondată la Berlin în 2019 de Artem Yamanov şi Alexander Emeshev şi este formată dintr-o echipă de peste 300 de angajaţi în birourile din Berlin, Dublin, Amsterdam şi Moscova. Vivid a strâns peste 200 de milioane de euro de la investitori, printre care Ribbit Capital şi Greenoaks Capital, şi este evaluată în prezent la 775 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.