Subsidiara din România a grupului bancar grecesc Piraeus Bank va închide 19 sucursale, ai căror angajaţi au primit deja preaviz în vederea disponibilizării, măsura fiind luată în contextul în care acţionarii ar negocia din nou vânzarea băncii, au declarat luni, pentru News.ro, surse din mediul bancar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca-mamă din Grecia a purtat discuţii privind o eventuală vânzare a Piraeus Bank România încă de anul trecut, dar discuţiile au eşuat până acum. Pe lista potenţialilor cumpărători s-au aflat Banca Transilvania şi OTP Bank, dar şi fondul american de investiţii JC Flowers.

”Angajaţii din sucursalele respective au primit deja preaviz. Cea mai bună explicaţie pentru această operaţiune o reprezintă o posibilă operaţiune de pregătire a băncii în vederea unei vânzări. Nu cred că vor să închidă sucursalele performante”, au declarat sursele consultate de News.ro.

Anul trecut, Piraeus Bank ocupa locul 11 în sectorul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 2,5% şi active evaluate la aproape 9 miliarde lei. Piraeus Bank România are, în prezent, circa 120 de sucursale.

Sistemul bancar grecesc traversează de câţiva ani o criză care a afectat cele mai mari bănci elene, prezente şi în România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.