Coronavirusul a motivat oamenii să cumpere mai multe PC-uri, pentru a lucra de acasă, ceea ce a făcut ca piaţa să înregistreze o creştere spectaculoasă în al treilea trimestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa de PC-uri crescut în al treilea trimestru, conform Canalys, cu 12,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce au fost vândute 79,2 milioane de unităţi. Este cea mai mare creştere pe care a această piaţă a înregistrat-o în ultimii 10 ani.

Performerele categoriei au fost laptopurile, care au ajuns la 64 milioane de unităţi livrate. Dacă laptopurile au crescut spectaculos, cu 28,3%, desktop-urile au mers în direcţia opusă, scăzând cu 26%.

Cele mai mari creşteri le-au avut Acer şi Apple, companii care ocupă locurile 5 şi 4 în piaţă. Acer a crescut cu 15% după ce a livrat 5,6 milioane de unităţi, iar Apple, care a livrat 6,3 milioane unităţi, a crescut cu 13,2%.

Lupta pentru poziţia de lider a pieţei se dă în continuare între Lenovo şi HP, cu un uşor avantaj pentru Lenovo dar cu o creştere puţin mai mare pentru HP. Lenovo a crescut cu 11,4% după ce a livrat 19,2 milioane de unităţi, iar HP a ajuns la 18,6 milioane de unităţi, crescând cu 11,9%.

Din top 5, singurul producător care a scăzut a fost Dell. Al treilea jucător al pieţei a scăzut cu 0,5%, după ce a livrat 11,9 milioane de unităţi.

Canalys nu oferă şi o predicţie pentru ultimul trimestru al anului, dar, ţinând cont de un iminent val doi al infectărilor cu COVID-19, piaţa PC-urilor se va menţine pe plus faţă de anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.